Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

luni, 4 mai 2020

Tort cu blat umed

Tortul meu aniversar din acest an 😀 a fost făcut așa  tot nou.

Știam doar că vroiam să  fie diferit dar și să aibă fructe .. 

Un blat umed de ciocolata,  bun dar nu perfect , pe viitor am să încerc eu să adaptez un pic rețeta, eu acum m-am inspirat de aici.
Mousul de ciocolată albă în schimb a ieșit minunat , aerat și perfect pentru mine , se face destul de ușor și fără frișcă 😀 .
4 gălbenușuri  
50 gr unt 
200 gr ciocolata alba  (alegeți una de buna calitate) 
Un plic de agar agar 
250 ml smantana  dulce  
O linguriță de amidon 
Toate astea se amestecă foarte bine se pun pe 80 grade pentru 14 ..18 minute, în tot acest timp se amestecă  .
Dacă nu aveți agar agar se poate pune un plic de gelatină  hidratata în 100 ml apa rece, se topește și  după ce crema s-a răcit un pic  (60 grade) se adaugă gelatina . 
Când crema s-a răcit complet facem spuma de ou batuta bine , se cântăresc albușurile  și  în funcție de cantitea lor știm de cât zahăr avem nevoie  , exemplu :100 gr albuș  -200 zahăr. 
Crema o adăugăm ușor peste spumă. 
Lăsam o pauza de o oră între pregătirea cremei și jeleului . 
Jeleu de vișine congelate , un jeleu e care eu sigur o să îl fac foarte des , e foarte aromat,  fin ..dicios 😀 .
300gr visine fără samburi , 100 gr miere (gustați și adăugați dulce  cât simțiți ca e pe placul tuturor) , agar agar ... se pune totul la fiert 20 minute  , la final se blenduiesc foarte foarte bine. Desigur ca agar agar se poate înlocui cu gelatina  dar tot așa  , când jelul ajunge la 60 grade  , altfel gelatina moare😀 . 

Asamblare tortului .
Baza e blatul peste care am pus cireșe conservate în miere , am pus mousul de vanilie , am pus și cealaltă parte  de blat și am dat la frigider pentru o oră .  Dupa o ora de stat la rece am pus jeleul de vișine  . Lăsam la frigider peste noapte .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu