Știam doar că vroiam să fie diferit dar și să aibă fructe ..
Un blat umed de ciocolata, bun dar nu perfect , pe viitor am să încerc eu să adaptez un pic rețeta, eu acum m-am inspirat de aici.
Mousul de ciocolată albă în schimb a ieșit minunat , aerat și perfect pentru mine , se face destul de ușor și fără frișcă 😀 .
4 gălbenușuri
50 gr unt
200 gr ciocolata alba (alegeți una de buna calitate)
Un plic de agar agar
250 ml smantana dulce
O linguriță de amidon
Toate astea se amestecă foarte bine se pun pe 80 grade pentru 14 ..18 minute, în tot acest timp se amestecă .
Dacă nu aveți agar agar se poate pune un plic de gelatină hidratata în 100 ml apa rece, se topește și după ce crema s-a răcit un pic (60 grade) se adaugă gelatina .
Când crema s-a răcit complet facem spuma de ou batuta bine , se cântăresc albușurile și în funcție de cantitea lor știm de cât zahăr avem nevoie , exemplu :100 gr albuș -200 zahăr.
Crema o adăugăm ușor peste spumă.
Lăsam o pauza de o oră între pregătirea cremei și jeleului .
Jeleu de vișine congelate , un jeleu e care eu sigur o să îl fac foarte des , e foarte aromat, fin ..dicios 😀 .
300gr visine fără samburi , 100 gr miere (gustați și adăugați dulce cât simțiți ca e pe placul tuturor) , agar agar ... se pune totul la fiert 20 minute , la final se blenduiesc foarte foarte bine. Desigur ca agar agar se poate înlocui cu gelatina dar tot așa , când jelul ajunge la 60 grade , altfel gelatina moare😀 .
Asamblare tortului .
Baza e blatul peste care am pus cireșe conservate în miere , am pus mousul de vanilie , am pus și cealaltă parte de blat și am dat la frigider pentru o oră . Dupa o ora de stat la rece am pus jeleul de vișine . Lăsam la frigider peste noapte .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu