Tort cu ciocolata
blat:
8 oua
9 linguri de faina
8 linguri de zahar
2 linguri de ulei
putina esenta de migdale
se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu zaharul.Cand amestecul devine spumos,se adauga faina cate putin,praful de copt si uleiul.La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.Aluatul se varsa intr-o forma rotunda si se baga la cuptor.
Crema de ciocolata:
300 ml.lapte
4 ciocolate (una din ele poate fi amara)
90 gr.zahar
2 galbenusuri +3 linguri de faina
200 grame unt
o ceasca de cafea si un plic de gelatina
se amesteca bine faina cu laptele,apoi adaug galbenusurile,zaharul se amesteca bine apoi se pun itr-o oala la foc mic amestecand continu pana se ingroasa crema apoi adaugati ciocolata.
Dupa aceea se amesteca bine cu cele 200 gr.unt pe foc mic si se adauga gelatina dizolvata in ceasca de cafea,dupa ce se pune gelatina se ia de pe foc si se mai amesteca 3 minute
Asamblarea
dupa ce se racesc ,blatul se taie in 3 si se insiropeaza (eu am facut 400ml.de sirop de zahar ars cu rom),se pune inelul de tort pe un platou si se pune blat +crema+blat+crema+blat+frisca (crema se imparte in 2) si deasupra eu am facut frisca din smantana .
TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATA
ingrediente
blat. 3 oua, 4 linguri de zahar , 3 linguri faina , 2 linguri ulei, 2 linguri de cacao, 1 lingurita de praf de copt.
pentru crema de ciocolata amaruie. 200gr. ciocolata amaruie, 100ml. frisca lichida, 150 ml. frisca batuta, 2 plicuri de gelatina.
pentu crema de ciocolata cu lapte.200 gr. ciocolata cu lapte, 100 ml. frisca lichida,150 ml. frisca batuta,2 plicuri de gelatina.
pentru crema de ciocolata alba. 200 gr. ciocolata alba, 100 ml. frisca lichida, 200 ml. frisca batuta,2 plicuri de gelatina.
mod de preparare.
Pregatim mai intai blatul.Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa.Adaugam uleiul si incorporam .Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile(26 cm) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul regrabil pt. tort .Se insiropeaza cu o cesca cu sirop de zahar ars cu esenta de rom.
Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete.Omogenizam si lasam sa se racoreasca.Punem gelatina intr-un bol ,o hidratam cu apa rece (30 de minute) ,apoi adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece pana se intareste usor si numai dupa aia facem urmatoarea crema (ciocolata cu lapte si ciocolata alba ) care se prepara la fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu