Probabil cea mai simpla și gustoasa e pâinea de casa cu un unt bun și o miere de albine de bună calitate
Reteta de afine conservate in miere
-afine proaspete 1 kg. se pun intrun vas si se preseaza usor cu lingura ,deasupra se toarna miere de albine cat sa le acopere aproximativ 600 gr. vasul se acopera si se lasa in frigider 3 saptamani ,acum se scurge siropul cat putem de bine si iar turnam miere cat sa le acopere ,se inchide ermetic si in frigider ,asa se pastreaza pana primavara.
Siropul tine cam o luna de zile in frigider.
Reteta de inghetata
-500 gr. smantana pt frisca se bate pana ce se face un pic spuma(nu prea mult ca devine unt)si se amesteca cu 250 gr.mascarpone,acum se pun afinele fara sirop si se amesteca usor .Mai greu e cu asteptatul pana a doua zi cat sta la congelator.
-afine proaspete 1 kg. se pun intrun vas si se preseaza usor cu lingura ,deasupra se toarna miere de albine cat sa le acopere aproximativ 600 gr. vasul se acopera si se lasa in frigider 3 saptamani ,acum se scurge siropul cat putem de bine si iar turnam miere cat sa le acopere ,se inchide ermetic si in frigider ,asa se pastreaza pana primavara.
Siropul tine cam o luna de zile in frigider.
Reteta de inghetata
-500 gr. smantana pt frisca se bate pana ce se face un pic spuma(nu prea mult ca devine unt)si se amesteca cu 250 gr.mascarpone,acum se pun afinele fara sirop si se amesteca usor .Mai greu e cu asteptatul pana a doua zi cat sta la congelator.
inghetata cu afine conservate in miere |
orez cu lapte si deasupra afine din miere
Sunt fan paine de casa cu unt si miere! Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune.
RăspundețiȘtergerenoi mancam destul de des schimbam numai mierea poliflora,salcam,tei si am avut un pic si de cires
RăspundețiȘtergere