Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

sâmbătă, 2 mai 2020

Clătite bănațene

În Bușteni am mâncat prima data astfel de clatite, cu sos și spumă de bezea. Se pot face și cu clatite care au rămas neumplute de o zi.


Avem nevoie de 4 clatite mari și subțiri, eu am făcut  dintr-un ou  , 200 ml lapte , 30 gr unt topit , 300 gr faina aproximativ.. 
Clătitele le umplem cu o cremă din :300 gr branza bulce , 1 ou mare , 100 gr miere  , coaja de lămâie  , crema o amestecăm bine bine , să  fie fina. 
Punem clătitele într-un vas uns cu unt și  facem un sos din: 4 gălbenușuri  frecate cu 150 gr zahar, 200 gr smantana proaspăta .
Se toarnă totul peste clatite și se dau la cuptor 20 de minte (până încep marginile să se ridice) .
Din cele 4  albușuri ramase facem o bezea cu 200 gr zahar tos  ....
După ce trec cele 20 de minte de când am pus un cuptor,  punem și bezeaua ... când începe sa devina aurie e gata .. aprox 15 minute ..
La 180 grade am copt eu tot.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu