4galbenusuri
100-150 g zahar(depinde de gust)
250unt gras
500 ml lapte
10 g sare, arome care vă plac (rom , portocala, apa de trandafiri. ..)
300 gr maia
Se frământă toate iar la sfârșit încet se adaugă untul , treptat .. aluatul daca se frământă la mâna durează mai mult , aprox 30 , 50 minute .
După ce se frământă se lasă la dospit *exemplu ora 17 frământ , la 18 se împatura, 19 se împatura, 20 se împatura, 22 se
împatura , dospirea se face la 22-24 grade ..iar dimineață la ora 08 se împarte , se umple (umplutura de mac o pregătesc de seara să fie rece ) , se pune in tăvi și se lasă la cald 5 -10 ore , până e dublu . Înainte să coaceam ungem cu galbenus amestecat cu scorțișoara si ulei de cocos . 180 grade 50 -60 minute dar mai bine încercați cu scobitoarea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu