Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

miercuri, 8 aprilie 2020

Cozonac cu maia

7gr faina ,
4galbenusuri
100-150 g zahar(depinde de gust)
250unt gras 
500 ml lapte
10 g sare, arome care vă  plac (rom , portocala,  apa de trandafiri. ..) 
300 gr maia 
 Se frământă toate iar la sfârșit încet se adaugă untul , treptat  ..  aluatul daca se frământă la mâna durează mai mult , aprox 30 , 50 minute . 
 După ce se frământă se lasă la dospit  *exemplu ora 17 frământ  , la 18 se împatura,  19 se împatura,  20 se împatura,  22 se
 împatura  ,  dospirea se face la 22-24 grade  ..iar dimineață la ora 08  se împarte  , se umple (umplutura de mac o pregătesc de seara să  fie rece )  , se pune in tăvi  și  se lasă  la cald 5 -10 ore , până e dublu  . Înainte să coaceam ungem cu galbenus  amestecat cu scorțișoara si ulei de cocos  . 180 grade 50 -60 minute dar mai bine încercați cu scobitoarea 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu