❗Facem prefermentul . eu l-am ținut 6 ore la 25 grade . (Până are bule mari )
45 gr maia puternică, hranita in urmă cu 12 ore
90gr apa
90 gr faină
❗Aluatul trebuie frământat mult timp (Ca la cozonac )
100 ml lapte (cocos daca nu aveți de vacă) am pus peste preferment
550 -600 gr faină alba
190 gr ouă (4 buc )
100 gr unt (de data asta eu am pus de cocos)
100 gr miere de tei cristalizata
Coaja de la două lamai bio
Un baton de vanilie
Sare
După ce se frământă bine se lasa la dospit (24 grade ) 5 ore dar in timpul acesta facem 3 împaturiri .
Când aluatul începe să dospeasca bine se pune la frigider peste noapte.
Dimineata se formeaza bilute foarte bine strânse a cate 65 gr .
După ce dăm forma mai lăsăm la dospit 6 .. 8 ore la temperatura camerei.
Eu le-am copt in ulei bine incins (160 grade)
Eu m-am inspirat de aici https://www.theperfectloaf.com/naturally-leavened-bomboloni-doughnuts/.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu