Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

joi, 19 martie 2020

Gogoși cu maia

Gogoși cu maia, fermentare lenta  pentru a obține un aluat plin de bacterii  benefice 😃.
❗Facem prefermentul . eu l-am  ținut 6 ore la 25 grade  . (Până are bule mari ) 
45 gr maia  puternică, hranita in urmă cu 12 ore 
90gr  apa 
90 gr faină
 ❗Aluatul trebuie frământat mult timp (Ca la cozonac ) 
100 ml lapte (cocos daca nu aveți de vacă) am pus peste preferment  
550 -600  gr faină  alba 
190 gr ouă (4 buc ) 
100 gr unt (de data asta eu am pus de cocos) 
100 gr miere de tei cristalizata  
Coaja de la două lamai bio 
Un baton de vanilie 
Sare 
 După ce se frământă bine se lasa  la dospit (24 grade ) 5 ore dar in timpul acesta facem 3 împaturiri   .
Când aluatul începe să dospeasca  bine se pune la frigider peste noapte. 
Dimineata se formeaza bilute foarte bine strânse a cate  65 gr . 
După ce dăm forma mai lăsăm la dospit 6 .. 8 ore la temperatura camerei.  
Eu le-am copt in ulei bine incins (160 grade) 
Eu m-am  inspirat de aici https://www.theperfectloaf.com/naturally-leavened-bomboloni-doughnuts/.
așa arată aluatul la a două împaturare  , devine mai elastic  , neted ..  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu