😃ps.. Eu il plantez printre rândurile de roșii .
Pesto stă foarte bine in frigider ,aproximativ două săptămâni dar eu îl pun in borcane mici si il depozitez in congelator , etichetat 😃 desigur să știu iarna care e de busuioc , de rucola , leurda , kale s-au amestec .
Eu pesto il fac din:
80 gr busuioc(aici puteți schimba cu orice plantă)
30 muguri de pin ( se pot înlocui cu semințe de cânepă)
80gr parmezan
150 ml ulei de măsline.
1/2 linguriță sare
1 cățel de usturoi (la pesto din leurda nu e necesar)
Parmezanul se razuie și se pun toate ingredientele într-un blender, într-un minut e gata și imedeat se pune in borcane .
Parmezanul se razuie și se pun toate ingredientele într-un blender, într-un minut e gata și imedeat se pune in borcane .
Prin conservarea alimentelor de sezon avem posibilitatea de a mânca mai gustos , sănătos și desigur încurajăm si producția locală.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu