Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

joi, 26 martie 2020

Pesto natural .

Busuiocul este cel mai faimos condiment al Italiei. Toate condimentele italienesti includ busuioc. Sosul de busuioc, pesto, este faimos in toata lumea, dar busuiocul este mai mult decat o planta aromata, ceaiul de busuioc avand proprietati antibacteriene, dar acum  vb despre pesto,  un pesto pe care eu îl fac din multe plante: rucola , leurda ,kale  și  desigur din busuioc genovez  , zic eu singurul soi potrivit pentru pesto. 
😃ps.. Eu il plantez printre rândurile de roșii  . 

Pesto stă  foarte bine in frigider ,aproximativ două săptămâni dar eu îl pun in borcane mici si il depozitez in congelator  , etichetat 😃 desigur  să  știu iarna care e de busuioc , de rucola , leurda , kale s-au amestec  . 
Eu pesto il fac din:
80 gr busuioc(aici puteți schimba cu orice plantă) 
30 muguri de pin  ( se pot înlocui cu semințe de cânepă) 
80gr parmezan 
150 ml ulei de măsline. 
1/2 linguriță sare 
1 cățel de usturoi (la pesto din leurda nu e necesar) 


Parmezanul se razuie  și   se pun toate ingredientele într-un blender,  într-un minut e gata  și imedeat se pune in borcane  . 



Desigur servit pe paste calde și roșii culese proaspăt  ...
Prin conservarea alimentelor de sezon avem posibilitatea de a mânca mai gustos , sănătos și desigur încurajăm si producția locală.  






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu