Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

miercuri, 26 februarie 2020

Focaccia cu maia și ierburi

Ador focaccia cu multe ierburi,  arome , măsline kalamata și desigur mult ulei de măsline,  dar mult 😃 . 
O focaccia cu maia naturala e ușor digerabilă, cu un conținut scăzut de gluten și desigur cu o aromă pe care un aluat cu alți agenți de creștere nu il dă.  
Cum facem focaccia? 
Focaccia are nevoie de un aluat cu hidratare mare  85 % -90%, un timp de frământare mai lung și  de cel putin 5 împaturiri 
Eu framant seara pe la ora 18 , până la 21 tot împatur  , de la 21 până dimineață aluatul stă în frigider . Dimineata las aluatul  la căldură pana se face dublu  apoi pun in tavă cu ierburi , sare ..etc.
În tavă  stă maxim o oră  apoi coc la 180 grade . 

  -500 gr faină  cu un conținut de proteina mai mare .
270 gr apa (NU ml )
50 gr ulei de măsline 
100 gr maia hranita in urmă cu 12 ore . 

😃 Cine face focaccia? Mi-ar plăcea să reveniți cu un feedback dacă ați încercat.  
 
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu