Produse naturale din Bihor

Produse apicole din Bihor

luni, 20 ianuarie 2014

Lumanari din ceara naturala de albine

De ce sa alegeti ceara de albine in locul parafinei?

Raspunsul este unul extrem de simplu:
Parafina este un produs ce se obtine pe cale artificiala (chimica) din petrol;
Ceara de albine este 100% naturala fiind produsa de albine.

Lumina produsa de flacara lumanarilor din ceara de albine este similara celei naturale, provenite de la soare (au acelasi spectru). De asemenea, este demonstrat faptul ca in timpul arderii, lumanarile din ceara emit in mod natural ioni negativi care purifica aerul din incapere si invioreaza corpul.

marți, 14 ianuarie 2014

Polenul crud recoltat de albine

polen crud

Polenul recoltat de albine. Polenul recoltat de pe anterele staminelor este "tratat" cu saliva albinelor, bogată în enzime speciale şi în amestec cu puţin nectar se formează un "ghemotoc" ce se prinde de picioruşele lor. Acesta este ceea ce cunoaştem ca "polenul recoltat de albine". Polenul are deci o dublă geneză: vegetală şi animală; este alimentul plastic al albinelor. Polenul în această stare este divers colorat. Cel galben-auriu provine de la păpădie, iar cel galben ceva mai deschis, de la floarea-soarelui; cel roşiatic cu siguranţă a fost cules de pe florile de măr, de păr sau de piersic, în timp ce cel de un roşu intens este de pe florile de castan. Există şi polen albăstrui, de la diferitele specii de nalbă, mov - de la coriandru, sau chiar negru, de la mac. Dar cum albinele nu culeg polen doar de la o singură planta, ci preferă diversitatea, polenul terapeutic este multicolor. Cel mai bogat în vitamine şi nutrienţi este polenul poliflor, care provine din mai multe surse.
Afecţiuni ce pot fi prevenite cu ajutorul polenului       Accidentul vascular - este prevenit de consumul zilnic de polen. Responsabil pentru această calitate este, după părerea specialiştilor, un aminoacid conţinut de polen, rutină, care are un efect de tonifiere a vaselor de sânge. Acelaşi aminoacid, dar şi efectele de reglare a tranzitului intestinal pe care le are polenul fac ca acesta să aibă un efect favorabil şi în prevenirea şi combaterea varicelor şi a hemoroizilor.
       
Adenomul de prostată - trei studii făcute în paralel de către cercetători din Stockholm (Suedia), Kyoto (Japonia) şi Munchen (Germania) au arătat că tratamentul cu polen de albine da rezultate excepţionale în tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar şi în formă cronicizata. Cercetătorii din cele trei oraşe au mai observat şi o îmbunătăţire considerabilă a potentei pacienţilor care au urmat acest tratament cu polen. Conform aceloraşi cercetări, cel mai potrivit este tratamentul de lungă durată (minimum 60 de zile) cu acest remediu, luat în cantităţi de minimum 10 grame pe zi, în combinaţie cu un alt produs al stupului, lăptişorul de matcă (100 mg pe zi).
       
Alcoolismul - polenul micşorează dependenţă faţă de alcool, reduce depresia şi anxietatea persoanelor care au deprins acest viciu îngrozitor - acestea sunt rezultatele unor studii făcute în Finlanda şi în Rusia. Se iau 15-30 de grame (1-2 linguri) pe zi, în cure de 30 de zile, cu 15 zile de pauză.
       
Alzheimer (boala) - procesele de îmbătrânire a sistemului nervos sunt încetinite de aminoacizii, vitaminele, mineralele şi enzimele din compoziţia polenului. Pentru prevenirea Alzheimerului şi a altor tulburări neurologice conexe cu înaintarea în vârstă se recomandă efectuarea a 3-4 cure cu polen pe an, de câte o lună fiecare, timp în care se consuma zilnic câte zece - douăzeci de grame de polen.
       
Anemia, tulburările de metabolism şi hormonale la adolescenţi - trei cercetări succesive făcute la spitalul universitar din Sarajevo, pe loturi de paciente cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, au arătat ca polenul are o influenţă uimitoare în corectarea anumitor probleme specifice acestei vârste. Administrarea în cure îndelungate a acestuia reduce semnificativ incidenta acneei juvenile, are un efect reglator în mai mult de jumătate din cazurile de dismenoree, stimulează producţia de hemoglobină. Aceleaşi rezultate excepţionale au fost obţinute în acest domeniu, al tulburărilor care apar în perioada pubertăţii şi a adolescenţei, de doi cercetători romani, G. Calcaianu şi F. Cozma, care au administrat pacienţilor o combinaţie de polen, miere şi lăptişor de matcă. De altfel, mai multe studii ale celor doi cercetători români pe produse apicole sunt adesea citate în literatura internaţională de specialitate.
       
Arterioscleroza, valori ridicate ale colesterolului, tulburări ale circulaţiei cerebrale - în toate aceste afecţiuni s-a demonstrat o intensă acţiune a polenului administrat sistematic. Principiile active ale acestuia ajuta la redobândirea elasticităţii vaselor de sânge, reduce valorile colesterolului negativ, ameliorează circulaţia cerebrală. Se ia polenul amestecat cu miere în dozele precizate anterior, în paragraful referitor la administrarea acestui produs.
       
Cancerul - după părerea lui Ernesto Contrera, un doctor în medicină american, specializat în oncologie: "Nu există un produs, natural sau de sinteză, care să se poată compara cu polenul de albine în prevenirea bolii canceroase". Într-adevăr, prin conţinutul sau de vitamine, de enzime care reglează digestia şi metabolismul ori care stimulează imunitatea, polenul este un excelent produs profilactic contra cancerului. Se recomandă minimum trei cure a câte o lună cu polen de albine, în dozele potrivite pentru fiecare în parte şi precizate în paragraful în care am vorbit despre administrarea acestui produs.
       
Cancerul uterin şi mamar - Dr. Peter Hernuss, de la spitalul universitar din Viena, a observat rezultatele obţinute prin administrarea polenului de albine la un lot de 25 de femei bolnave de cancer uterin inoperabil. Rezultatele au fost încurajatoare: după câteva săptămâni de administrare sistematică a acestui produs (10-20 de grame pe zi), s-a observat diminuarea unor simptome, cum ar fi astenia psihică şi fizică, greaţă, inapetenta. Analizele de sânge au arătat o intensificare a acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitarii formaţiunilor tumorale, intensificare obiectivată prin creşterea producţiei de celule imunocompetente, precum şi a producţiei de anticorpi specifici. Un alt studiu, făcut de data aceasta la spitalul universitar din Sarajevo, a arătat că femeile cu tumori uterine şi mamare care făceau cobaltoterapie au tolerat mult mai bine acest gen de terapie cu efecte adverse extrem de dure, atunci când au consumat zilnic polen. De asemenea, organismul lor a luptat mult mai bine cu boala canceroasă în urma administrării acestui produs.
       
Constipaţia şi alte tulburări de tranzit intestinal - anumite substanţe active din polen stimulează activitatea întregului tub digestiv, având şi un foarte interesant efect reglator al tranzitului. Cercetări făcute în anii 70 arată ca polenul combate constipaţia, dar este foarte eficient şi în cazurile de diaree sau infecţii ale intestinului, conţinând substanţe antibiotice care reglează flora intestinală. Conform unui studiu francez, publicat în revistă "La Revue de Pathologie Generale et de Physiologie Clinique", acest produs apicol este eficient şi în infecţii ale tubului digestiv, cu Escherichia coli sau cu Proteus. Se administrează în cure scurte, de 7-14 zile, câte o linguriţă înainte de fiecare masă.
       
Depresia şi neurastenia - în anii 80 au fost efectuate mai multe experimente cu pacienţi suferind de depresie cronică şi de diferite forme de astenie psihică, studii care au condus la concluzii încurajatoare. Mai mult de 30% dintre cei care au luat polen vreme de trei luni au remarcat gradat o creştere a tonusului interior, o tendinţă de a se implica în activităţi creative, precum şi o diminuare clară a gândurilor şi tendinţelor depresive. Poate părea un procent redus, dar rivalizează cu cel al unor medicamente de sinteză considerate printre cele mai bune, în condiţiile în care efectele adverse ale polenului sunt insignifiante, în comparaţie cu cele ale medicaţiei psihotrope alopate.
       
Infecţiile respiratorii - prin conţinutul sau de antibiotice, antivirale şi imunostimulente naturale, polenul este un excelent mijloc de prevenire a virozelor şi a infecţiilor bacteriene respiratorii. Se administrează în cure de câte o lună, timp în care se consuma 10-30 de grame zilnic. Pe an se recomandă, pentru a preîntâmpina bolile respiratorii, efectuarea a 2-3 cure.
       
Infertilitatea la bărbaţi - un studiu făcut la spitalul universitar din Sarajevo (fosta Iugoslavie), de către doctorul în medicină Izet Osmanagic, a arătat fără dubiu că un consum regulat de polen duce la o amplificare a activităţii gonadelor, la creşterea producţiei de spermatozoizi, precum şi la îmbunătăţirea acestora. Studii recente germano-suedeze, făcute pe un eşantion de 93 de bărbaţi, au arătat că prin cura cu polen sunt preîntâmpinate infertilitatea şi impotenta la bărbaţi cauzate de înaintarea în vârstă, dar şi de diferiţi factori de stres (fizic sau psihic), cum ar fi poluarea, carentele în alimentaţie, tensiunea emoţională prelungită, odihnă insuficienta etc.
        
Întârzierile de creştere la copii - un studiu făcut la un spital de copii din Cordoba (Spania) a arătat că administrarea zilnică a cinci-zece grame de polen favorizează dezvoltarea şi consolidarea oaselor, accelerează dezvoltarea sistemului nervos şi ajuta la amplificarea funcţiilor cognitive ale celor mici. Polenul este recomandat chiar şi în cazurile în care deja a apărut un retard al dezvoltării fizice şi mentale a copiilor.
      
  Menopauza prematură - polenul conţine substanţe estrogene şi stimulente ale activităţii glandulare la femei, având un efect global de reîntinerire cu totul remarcabil. Se administrează sub forma unor cure de 28 de zile, cu 12 zile de pauză, minimum 4 cure pe an. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţi, pentru prevenirea andropauzei premature.
    
  Obezitatea - un ajutor foarte bun în combaterea acestui adevărat flagel al lumii civilizate este polenul de albine. Acesta reglează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea, stimulează metabolismul, ajutând la o mai bună "ardere" a caloriilor. Acest produs este foarte preţios în tratamentul îngrăşării şi pentru că da un plus de tonus fizic şi psihic, plus care va face mai facilă abordarea exerciţiilor fizice, care sunt absolut necesare în cazul acestei afecţiuni. 

Retete cu miere

Probabil cea mai simpla și gustoasa e pâinea de casa cu un unt bun și o miere de albine de bună calitate

Reteta de afine conservate in miere
-afine proaspete 1 kg. se pun intrun vas si se preseaza usor cu lingura ,deasupra se toarna miere de albine cat sa le acopere aproximativ 600 gr. vasul se acopera si se lasa in frigider 3 saptamani ,acum se scurge siropul cat putem de bine si iar turnam miere cat sa le acopere ,se inchide ermetic si in frigider ,asa se pastreaza pana primavara.
Siropul tine cam o luna de zile in frigider.
Reteta de inghetata
-500 gr. smantana pt frisca se bate pana ce se face un pic spuma(nu prea mult ca devine unt)si se amesteca cu 250 gr.mascarpone,acum se pun afinele fara sirop si se amesteca usor .Mai greu e cu asteptatul pana a doua zi cat sta la congelator.
inghetata cu afine conservate in miere

kefir cu afine
orez cu lapte si deasupra afine din miere
Limonada cu ghimbir , menta, roinita ai multa miere 

luni, 13 ianuarie 2014

Lavanda

  • Florile de lavanda pot fi folosite la gatit, in salate, adaugate in compozitii, sau presarate pe diverse deserturi. Mugurii uscati sunt cel mai des folositi in domeniul culinar
  • Lavanda se poate înmulţi prin sămânţă (semănat direct încâmp sau prin răsad) sau vegetativ (prin butaşi înrădăcinaţi sau prin despărţirea tufei).Atât sământa cât şi materialul vegetativ de înmulţire trebuie să provină din culturicertificate ecologic.Cea mai frecvent folosită metodă de înfiinţare a culturii este cea prin răsad,deoarece pofi obţinutculturi încheiate, ră goluricu plantviguroase şi cu productivitatbună. Răsadurile pot fi produsîn straturi reciprin senare înseptembrie-octombrie sau primăvara, foarte devreme.septembrie-octombrie sau primăvara, foarte devreme.
PERINA DIN FLORI USCATE DE LAVANDA

Miere din stupina noastra

Miere de albine naturala
Vand produse apicole naturale din propria stupina. Va putem oferi , miere de salcam, miere poliflora, miere tei  si faguri cu miere. Miere este extarsa si depozitata numai in recipienti de inox.
0754889153
PRET; 
MIERE DE ALBINE:SALCAM.TEI.POLIFLORA --40 DE LEI KG.
FAGURI NATURALI CU MIERE :5 LEI  -100 GR.
LUMANARE DIN CEARA NATURALA:20 LEI 



Faguri naturali cu miere de albine

Despre cristalizarea (zaharisirea)mierii de albine

Imediat dupa extragerea din faguri, mierea este fluida. Dupa un timp, ea cristalizeaza, ca semn al naturaletii sale. Acest fenomen se produce in functie de compozitia glucidica si raportul fata de apa. Cu cat este mai multa glucoza si mai putina apa, cu atat cristalizarea se produce mai rapid. Un continut ridicat de fructoza intarzie fenomenul de cristalizare.
Mierea de salcam poate sa ramana fluida pana la 2 ani sau mai mult. La fel mierea de crusin. Nici cea de castan comestibil nu cristalizeaza usor. Daca mierea este fluida mult timp, atunci o putem alege pentru pacientii cu necesar redus de glucoza. Aceste sortimente pot fi utilizate in cantitati mici (1-2 lingurite/zi) si de catre diabetici. Varietatea disponibila la noi cu cea mai multa fructoza este mierea de salcam. In aceasta categorie intra si mierea de lavanda, mai putin produsa in Romania, precum si cea de rozmarin.
Mierea cristalizata isi pastreaza proprietatile nutritive si medicinale dinaintea solidificarii. Ea poate fi consumata ca atare, cu aceleasi efecte.
In poza e crema de miere sau unt din miere ,are o consistenta foarte fina si cremoasa.
 Crema se obtine din miere cristalizata  dar fara preparare termica.